WMF - немска традиция от 1853.

Всичко необходимо за приготвяне, готвене, хранене и пиене. WMF може да погледне назад с гордост на над 160 години традиция.

WMF - немска традиция от 1853.
WMF - немска традиция от 1853.

1853 - година на основаване

 
Даниел Щрауб, основател на WMF
image

Дори като дете обичах да строя неща и правех модели на водните колела и вятърната мелница на баща ми.

Даниел Щрауб, основател на WMF

1868 - Развитието на марката и първият магазин

 
WMF - Развитието на марката и първият магазин Растежът на WMF стартира в Sheffield с производството на продукти, като чайници, полилеи и лампи. По същото време отваря врати първият клон в Берлин. Това е решаваща крачка в разширяването на бизнеса на WMF в Германия. Днес компанията има около 200 собствени магазина за търговия на дребно - 175 магазина в центъра на града и 25 аутлет магазина.
Растежът на WMF стартира в Sheffield с производството на продукти,
      като чайници, полилеи и лампи.
 
1880 - WMF AG - Създаване на марката

1880 - WMF AG - Създаване на марката

С впечатляваща гама от 966 артикула, ръчно изработени с високо качество, Straub & Schweizer се слива с металообработващата компания Ritter & Co., за да стане Württembergische Metallwarenfabrik (WMF) - отправната точка на WMF AG.

1883 - Създадена е стъкларската фабрика и са произведени първите прибори за хранене WMF

 
1883 - Създадена е стъкларската фабрика и са произведени първите прибори
      за хранене WMF WMF създава своя собствена стъкларска фабрика в Geislingen, която разполага с работилница за рязане на стъкло и гравюри. Фабриката произвежда предимно стъклени вложки за контейнерите, в които се помещава все по-широката продуктова гама. Първите прибори за хранене WMF също са пуснати на пазара.
WMF създава своя собствена стъкларска фабрика в Geislingen
 
WMF създава своя собствена стъкларска фабрика в Geislingen
WMF - Впечатляващо широка продуктова гама

Впечатляващо широка продуктова гама

Галваничното сребърно покритие на кухи съдове и прибори става фокус на WMF. На всеки шест месеца продуктовата гама нараства с от 150 до 250 нови артикула. Така WMF запазва лидерската си позиция с иновации и нови патенти. Това води до засилване на популярността на марката. Продуктовата гама на WMF през 1900 г. включва 20 000 артикула!

1911 - Разширяване и "семейство" като лайтмотив

 
Между 1911 и 1913 г. WMF инвестира в своите производствени
      съоръжения и служители. Между 1911 и 1913 г. WMF инвестира в своите производствени съоръжения и служители. В същото време социалната политика и социалните грижи стават все по-важни. Част от тях включват ресторантите „Millionenbau“ и „Fischhalle“, където работниците се хранят.
WMF - Fischhalle
 

1921 - ръчна изработка от WMF

WMF произвежда и доставя ръчно завършени декоративни продукти за домакинството по целия свят. Гамата “Ikora” и стъклописите и металните изделия на компанията затвърждават репутацията на WMF като производител на немски ръчно завършени продукти. През 20-те години на миналия век WMF демонстрира своя експертен опит в дизайна и капацитет за производство на съвременни продукти с първокласен дизайн.

ръчна изработка от WMF
WMF пуска на пазара първата съвременна тенджера под
      налягане

1927 – Годината на множество иновации

Въпреки неблагоприятните икономически условия, иновацииte интензивно нарaстват. WMF пуска на пазара първата съвременна тенджера под налягане и започва производството им. Стартира производството и на първите професионални електрически кафе машини. Тези иновации са в основата на успеха, на който се радва WMF и днес.

WMF прибори за хранене от неръждаема стомана

1932 - WMF прибори за хранене от неръждаема стомана

Представяне на първите прибори за хранене от неръждаема стомана. WMF разширява производствената си гама от продукти за маса от неръждаема стомана. След Втората световна война неръждаемата неръждаема стомана Cromargan® все повече заменя посребрените продукти в частните домове.

WMF прибори за хранене от неръждаема стомана
WMF - Легендарната ера на дизайна на Wagenfeld

1950 - Легендарната ера на дизайна на Wagenfeld

През 50-те години на миналия век Вилхелм Вагенфелд оказва огромно влияние върху продуктите на WMF. Продуктовият каталог на WMF търпи значителни промени по време на „ерата на Wagenfeld“ и WMF все повече се възприема като съвременна марка с първокласен дизайн.

1955 – „Икономическото чудо“ – WMF експанзия

 
WMF експанзия WMF разширява своето производство в Германия с три производствени бази. Малко след построяването на нова фабрика в Hayingen през 1955 г., WMF отваря втора в Riedlingen през 1956 г., като две години по-късно премества цялото производство на съдове за готвене Silit в нея.
WMF - Silit
 

1965 - Кухненски ножове WMF - Произведени в Германия

От средата на 60-те години на миналия век WMF стартира производство на кухненски ножове в своята фабрика Hayingen в Южна Германия, която отваря врати през 1955 г. Днес WMF е един от водещите световни производители на ножове.

Кухненски ножове WMF - Произведени в Германия
Всеки продукт на WMF има свой собствен дизайнер

1987 - Всеки продукт на WMF има свой собствен дизайнер

В средата на 80-те години започват мащабни проекти с международни дизайнери. Освен продуктите създадени от дизайнерско студио на компанията, стартират множество сътрудничества с редица външни дизайнери.

WMF - Glasshouse
WMF - всички продукти за готвене на марката се произвеждат с универсалното дъно TransTherm®

2001 - WMF се подготвя за глобалните предизвикателства

Съблюдавайки тенденциите на международния пазар, всички продукти за готвене на марката се произвеждат с универсалното дъно TransTherm®, подходящо за всички видове котлони, включително индукционни.

2006 – Електрифициране: WMF разнообразява пазара, създавайки своите малки електрически уреди

WMF успешно навлиза на пазара за малки електрически уреди с необичаен класически дизайн като кафемашините WMF 1 и WMF 1000 и създатели на мода като WMF KITCHENminis®.

Електрифициране: WMF разнообразява пазара, създавайки своите малки електрически уреди

2009 - WMF блести с нови иновации

 
2009 - WMF блести с нови иновации Благодарение на стремежа си за иновации WMF разработва нови, патентовани технологии и продукти с цел да предложи на клиентите си най-доброто кулинарно изживяване при приготвяне, сервиране и хранене.
WMF разработва нови, патентовани технологии
 

2017 - Отлично качество и дизайн

588 награди за WMF: WMF продължава да получава награди за дизайн за своите иновативни продукти, отличаващи се с изтънчен дизайн и функционалност. До 2017 г. WMF печели 588 награди за дизайн.

 
До 2017 г. WMF печели 588 награди за дизайн.

Термосите от серията Impulse печелят наградата „Продуктов дизайн 2017,
най-добрият от най-добрите“.

ДНЕС: WMF - Най-доброто кулинарно изживяване

Днес WMF е марка номер 1 в Германия за домакински продукти и се радва на постоянен растеж в целия свят.

Днес WMF е марка номер 1 в Германия за домакински продукти
Всички права запазени © 2024 WMF